Klas: Razvoj novih proizvoda za dansko i francusko tržište

Bez autora
Jan 19 2012

S ciljem proširenja pekarskog asortimana na danskom i francuskom tržištu, tehnolozi kompanije Klas d.d. Sarajevo trenutno razvijaju nove proizvode, prema recepturi Easyfooda, velike danske pekare specijalizirane za proizvodnju ekskluzivnih vrsta hljeba i peciva, saopćeno je iz Klasa. Ovim projektom obilježit će deceniju uspješne saradnje s Easyfoodom, zahvaljujući kojoj Klas izvozi dubokozamrznute somune i krofne na dansko i francusko tržište. Dogovori o razvoju novih peciva počeli su u novembru prošle godine, kada su ih posjetili predstavnici Easyfooda. Sada se provodi finalno testiranje proizvoda koji će, uz pomoć najsavremenije tehnologije, biti proizvedeni i distribuirani u Dansku i Francusku. Zahvaljujući takozvanoj tehnologiji "odmrzni i serviraj", potpuno pečeni, duboko zamrznuti pekarski proizvodi Klasa stižu na tržište Evropske unije, gdje su ih potrošači odlično prihvatili.

Klas: Razvoj novih proizvoda za dansko i francusko tržišteS ciljem proširenja pekarskog asortimana na danskom i francuskom tržištu, tehnolozi kompanije Klas d.d. Sarajevo trenutno razvijaju nove proizvode, prema recepturi Easyfooda, velike danske pekare specijalizirane za proizvodnju ekskluzivnih vrsta hljeba i peciva, saopćeno je iz Klasa.

"Ovim projektom obilježit ćemo deceniju uspješne saradnje s Easyfoodom, zahvaljujući kojoj Klas izvozi dubokozamrznute somune i krofne na dansko i francusko tržište. Dogovori o razvoju novih peciva počeli su u novembru prošle godine, kada su nas posjetili predstavnici Easyfooda. Sada provodimo finalno testiranje proizvoda koji će, uz pomoć najsavremenije tehnologije, biti proizvedeni i distribuirani u Dansku i Francusku", rekao je vođa projektnog tima Srđan Mandić.

Zahvaljujući takozvanoj tehnologiji "odmrzni i serviraj", potpuno pečeni, duboko zamrznuti pekarski proizvodi Klasa stižu na tržište Evropske unije, gdje su ih potrošači odlično prihvatili.

Direktor Easyfooda Flemming Paasch kazao je da je Klas u društvu najboljih pekara u Evropi jer strogo poštuje međunarodno priznate standarde upravljanja kvalitetom ISO i HACCP.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik